Eğitim Sen, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’ne karnesini verdi
18.06.2021 CumaEğitim Sen Bursa Şubesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 2020-2021 eğitim öğretim yılını değerlendirerek İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e karne verdi.
Covid-19 pandemisinin gölgesinde başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla sona ereceğini aktaran Eğitim Sen Bursa İl Başkanı Derviş Erdam, Covid-19’un pandemi olarak ilan edildiği Mart 2020’den bu yana, dünyanın pek çok ülkesinde sağlık ile birlikte eğitim sorunlarının öncelikli olarak ele alındığını ve öğrencilerin pandemi sürecinden en az etkilenmesi için tedbir arayışına girildiğini söyledi.
Türkiye pandemide okulların en uzun süre kapalı kaldığı ülkeler arasında
Türkiye’nin 2020-2021 eğitim öğretim yılında iş günü itibarıyla okullarını en uzun süre kapatan ülkeler arasında yer aldığını belirten Erdem, “Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim döneminde, 15 Şubat’tan itibaren kademeli yüz yüze eğitime geçiş yapılmıştır. 1 Mart’tan itibaren kimi yerde yüz yüze ve kimi yerde uzaktan eğitim şeklinde faaliyetlere devam edilmiş, alınan tam kapanma tedbirleri kapsamında ise 29 Nisan-17 Mayıs arasında uzaktan eğitim uygulanmıştır” dedi.
MEB’in her fırsatta okulların hazır olduğunu söylemesine rağmen durumun öyle olmadığının yaşanarak görüldüğünü ifade eden Erdem, okullarda yardımcı personel ihtiyacı olduğunu, hijyen malzemelerin kısmen bulundurulduğunu ve kadrolu öğretmen ihtiyacının hep devam ettiğini, sağlık personelinin hiçbir okulda bulunmadığını ifade etti.
Eğitim ve bilim emekçilerinin evlerinden çalışırken hiçbir destek görmediğini ve ders ücretlerinden kesintiler yapıldığını aktaran Erdem, öğretmenlerin ayrıca mesai saatlerinin ve görev tanımlarının dışında çalışmak durumunda kaldıklarını söyledi.
MEB, ‘Telafide ben de varım” sloganıyla sorunları çözemez
Olumsuz koşullar ve eşitsizliklere rağmen MEB’in merkezi ve ara sınavları yapmakta ısrar ettiğini, 6 Haziran’da yapılan LGS’nin hazırlayanların bile çözmekte zorlanacağı sorularla öğrencilerde hayal kırıklığı yarattığını belirten Erdem, örgün eğitimin bütün kademelerinde yer alan öğrencilerin 16 ay boyunca akademik, sosyal, psikolojik, fiziksel kayıplar yaşamanın yanı sıra ciddi düzeyde öğrenme ve beceri kayıpları da yaşadığını ve MEB’in öğrencilerin yaşadığı kayıpları ‘telafide ben de varım’ sloganı ile telafi etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
BursaMuhalif.com/Haber Merkezi